VARMEPUMPER2017-05-11T14:49:08+00:00

VARMEPUMPER

 

En luft til vand-varmepumpe er en oplagt mulighed for den boligejer, der ikke har tilstrækkelig stor have til at etablere jordvarme, eller blot ikke ønsker at få haven gravet op. Varmepumpen fungerer lige som jordvarme, blot tager den varme ud af luften.

Virkningsgraden i en luft til vand-varmepumpe er lidt lavere end i en vand til vand-varmepumpe, som anvendes i jordvarmeanlæg, men alligevel kan du spare omkring 40 pct. på varmeregningen i forhold til oliefyr.

 

Sådan fungerer en luft til vand-varmepumpe.

Den udvendige del af varmepumpen består af nogle ventilatorer, der blæser luften gennem et gitter af rør, hvori kølevæske cirkulerer. Det hele er afskærmet i en kasse, der kan placeres diskret bag huset eller garagen. Vær dog opmærksom på støj fra ventilatorerne, så du ikke generer naboen.

Den indvendige del af varmepumpen befinder sig i et kabinet og fylder mindre end et køleskab. Luft til vand-varmepumpens ydeevne varierer med udetemperaturen, men vil være effektiv helt ned til 12 graders frost.

Løber næsen eller dunker hovedpinen lidt for ofte? Så kan det være dårligt indeklima, der er skurken. Ønsket om bedre isolering og lavere varmeregning resulterer nemlig ofte i dårlig luft og udvikling af skimmelsvamp.

Vores hjemmeside bruger cookies OK