INDEKLIMA2017-05-11T15:05:15+00:00

TEMPERATUR og LUFTKVALITET

Vi opholder os 80 pct. af tiden inden døre, og alene i løbet af en arbejdsdag trækker vi vejret 5760 gange. Så det er klart, at indeklimaet betyder meget for vores velbefindende. Selv om mennesker er i stand til at tåle temmelig store udsving i både temperatur og luftfugtighed – vi lever jo både i tropiske og arktiske egne – så der skal ikke så forfærdelig store afvigelser til, før vores velvære påvirkes negativt.

Indeklimaet har samme indflydelse på vores arbejdspræstationer og indlæringsevne. Temperatur og luftkvalitet skal ikke afvige ret meget fra det optimale, før vores resultater forringes markant

  • Øget velvære

  • Bedre sundhed

  • Mere energi

Løber næsen eller dunker hovedpinen lidt for ofte? Så kan det være dårligt indeklima, der er skurken. Ønsket om bedre isolering og lavere varmeregning resulterer nemlig ofte i dårlig luft og udvikling af skimmelsvamp.

[fusion_tagline_box backgroundcolor=”rgba(246,246,246,0.83)” shadow=”no” shadowopacity=”0.7″ border=”1″ bordercolor=”#ffffff” highlightposition=”top” content_alignment=”center” link=”/cta/” button=”KONTAKT OS” linktarget=”_self” buttoncolor=”default” title=”I skal ud og have noget frisk luft” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″]

I skal ud og have noget frisk luft, siger vi til vores børn. Det er også en god idé, men de skal da også helst kunne indånde frisk luft inden døre. 

Astma og allergi er et stigende problem for mange familier – det rammer både børn og voksne. Årsagerne er mange, men en af de væsentligste er dårligt indeklima i vores boliger.

[/fusion_tagline_box]

SPAR PÅ ENERGIEN MED ET GODT INDEKLIMA

Frekvensomformeren kan nemt integreres i både nye og eksisterende anlæg. Hastighedsstyring kan generere store energibesparelser. Tilbagebetalingstiden er ofte meget kort, sædvanligvis mellem 9 og 24 måneder ved at man reducerer el-regningen i store kontorbygninger, sygehuse og skoler.

Hver ottende bolig i Danmark har problemer med fugt og skimmelsvamp, og hver fjerde har et direkte dårligt indeklima. Det dokumenterede DR-magasinet Penge i november 2010.

Ifølge Arne Høst, ledende overlæge på Odense Universitetshospital, er der en klar sammenhæng mellem et stigende antal astma- og allergitilfælde hos børn og kvaliteten af indeklimaet. Et projekt med over 11.000 deltagere og nærundersøgelser af 500 småbørnshjem på Fyn vil dokumentere sammenhængen yderligere.

Arne Høst oplyser videre, at skimmelsvampe kan forebygges med effektiv ventilation, men der skal ventileres mere, end mange tror. Faktisk bør der være et luftskifte på 50 pct. i de rum, hvor vi færdes, det vil sige at på en time skal halvdelen af luften i rummet være skiftet ud med frisk luft.

Vores hjemmeside bruger cookies OK